thereseaarts.punt.nl
Hondenboeken

 

Omdat het nu al een week duurt, dat web-log uit de lucht is, ga ik voorlopig door op mijn website bij punt.nl. Eigenlijk is die bedoeld om mijn kunst in beeld te brengen, maar dit lijkt mij wel een goede oplossing om eindelijk weer eens wat te kunnen schrijven.

Hondenboeken.

Zoals u waarschijnlijk wel weet, lees ik enorm graag en veel. Wat u waarschijnlijk niet weet, is dat ik ook -naast een kattenliefhebster- een hondenliefhebster ben. Ik zou er eigenlijk dolgraag eentje hebben, maar…………ja, er zijn heel veel maren. Daarom hebben Kwaster en ik afgesproken, dat we dat niet meer zullen doen, een hond nemen, zelfs geen kleintje. Een logeerhond zou nog kunnen, als die katten gewend is, want Koos is nummer 1 bij ons. Dat spreekt. Toch, als ik honden zie, kijk ik meestal verlekkerd naar ze. Ik ken alle honden in de wijde omtrek van mijn eigen dagelijkse (hondloze) wandelingen en zij mij. Ik onthoud altijd hun namen. En……..nu komt het……als ik in de boekhandel toevallig een boek zie, waarin een hond de hoofdrol speelt, schiet ik altijd een beetje vol. “Zij wel…”, denk ik dan altijd. Vaak bezwijk ik dan ook voor de verleiding en koop dat boek. Zo heb ik al Tikker gelezen van Jan Siebelink, Daan van Tessa de Loo en vast nog wel meer. En eergisteren, jawel, ik zag een aantrekkelijk boek liggen: Een held van een hond, door Allen & Sandra Parton. Eigenlijk had ik dit boek al 3x eerder zien liggen, maar niet gekocht. Dit keer kon ik het echter niet laten: ik vond dat ik wel een cadeautje verdiend had. Ik kocht het dus. Thuisgekomen zei ik tegen Kwaster: “Kijk, een boek over een hond. Is toch lang niet zo moeilijk  als een echte hond hebben, nietwaar?” en ik keek hem eens heel lief aan. Ja, dat vond hij ook. Een boek gaf lang niet zo veel gedoe.

 

Ik sloeg tevreden mijn boek open en las het in één keer uit. Maar of het nu echt troostrijk voor mij is of meer een zelfkwelling, daar ben ik nog lang niet uit. Misschien wel allebei, maar het haalt het natuurlijk niet bij een echte hond of hondje.

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl