thereseaarts.punt.nl
Poppenkleertjes maken mét poes
Poppenkleertjes maken mét poes (2)
En aldus gingen wij samen verder. Zo haakte ik met Koos op schoot een lief rozig soort van prinsessenjurkje en een tropische variant daarop, want het is een mooi bruin popje;  ik naaide ook onder Koos zijn toeziend oog, al of niet geloken, nog wat kledingstukjes. Tussendoor ging poes eens een tukje doen en ik een wandeling maken. Het regende en waaide weer en dat kostte mij een paraplu. “Niets meer aan te doen”, gaf Kwaster als zijn definitieve mening, tot mijn blijdschap eigenlijk. Onderweg had ik n.l. lopen denken, dat in ons klimaat een regenjasje of dito capeje in een fatsoenlijke Hollandse garderobe niet kon ontbreken. Welnu, daar lag de ideale stof ervoor, een vrolijke ruit ook nog. Kwaster sloopte eigenhandig de plu, ik knipte er twee halve cirkels uit en Koos bewaarde de restanten door er voluit op te gaan liggen. Maar een capeje maken, dat had ik nog nooit gedaan. Kwaster rekende voor mij uit hoe groot het gat voor de poppenhals moest worden. Ik zag hem de maat nemen, hoorde hem mompelen over ‘pi kwadraat gedeeld door…’ zo iets dan en ik liet de deskundige het gat knippen. Ik vouwde het open en tot mijn stomme verbazing:…veel te groot. O jee, wat nu? Helemaal opnieuw beginnen, er zat niets anders op. Gelukkig was er nog veel meer paraplu. Ik tilde Koos eraf en deed alles weer opnieuw. Ditmaal knipte ik héél voorzichtig een klein gat, minimaal dacht ik. Maar nee, het was helemaal precies goed. Ik haalde Koos onder de naaimachine uit en vanaf toen ging alles goed op een kleinigheidje na, maar ach. Er kwam een heus capuchonnetje bij en een versierend biesje en daar was het capeje.
Als nog ooit echte poppen weer in de mode komen i.p.v. die waardeloze sprieten, die Barbies, dan zou ik misschien nog poppencoupeuse kunnen worden, een dankbaar beroep, lijkt mij. 
 
Dit was mijn laatste logje hier. Nee nee, ik ga wel door, maar dan op een gloednieuw adres: http://thereseaarts.wordpress.com.  Ik zeg het maar zovast.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl