thereseaarts.punt.nl
Toch wel wennen
Toch wel wennen 
 Het is wel raar een ander weblog te hebben, merk ik.  Het is niet zo vertrouwd. Het ziet er anders uit. Daarom lijkt het ook alsof ik deftiger ga schrijven, bijvoorbeeld als een sollicitatie in plaats van een gezellig krabbeltje. Maar misschien is dat allemaal maar een idee. Ik ga voorlopig hier door. Later zie ik wel weer.
Maar nu: waarover dan wel, Thé? Je moet natuurlijk wel iets te schrijven hebben. Over boeken dan? Mmmmm, is wel lang geleden, heb wel wat boeken gelezen o.a. een boek van J.M. Coetzee: Wereld en wandel van Michael K. Een prachtig boek, een aanrader zeker. Twee boeken van Frans Pointl: De aanraking en Vijf laatste verhalen. Hij heeft dus nog wat anders geschreven dan De kip die over de soep vloog. Van Bernlef: Hondendromen, maar dat viel tegen. Prachtig geschreven, maar de afloop……daar zit je dan van: “H腅.????” En daar houd ik niet van. Sterker nog: eigenlijk word ik dan boos. Van Harm de Jonge: Jesse ‘ballewal-tsjí. Vanaf 10 jaar. Met heel mooie illustraties; ik weet niet van wie. Een heel bijzonder boek voor jong en oud. Ik heb nog wel wat meer gelezen, maar ik houd het even hierop.
Over mijn tuin dan? Nogal nattig, hè? Maar de nieuwe vaste planten die ik geplant heb, gekocht en gekregen, slaan wel aan. Dat is dan weer een voordeel, min of meer. Het leukste vind ik dit jaar mijn ‘blauwe’ bak. Ik kocht in het prille voorjaar een zakje met een zaadmengsel van allerlei blauwe bloemen. Het zag er op papier heel mooi uit. En warempel, het kwam allemaal op, tenminste een heleboel, maar niet alles tegelijk. Toen ik dacht dat we het nu wel gehad hadden, kwamen er nog meer prachtige bloemen uit. (Ik zal er nog een foto van maken, maar momenteel regent het ‘eventjes’)  Zodoende is het een soort verrassingsbak geworden, waar ik nu al maanden plezier van heb. Volgend jaar kies ik vast weer  zo iets uit, terwijl ik nu ook overal zaadjes aan het vergaren ben. O wat zal mijn tuin prachtig worden volgend jaar.
Heb ik nog meer te vertellen? O ja, die man (of vrouw) die de pagina Verhuisd (waarop bezoekers van webstreepjeslogs worden verwezen naar hun nieuwe/andere weblog) verzonnen én uitgevoerd heeft, mogen wij ‘ouwe’ webloggers wel eens in het zonnetje zetten. Heeft iemand een idee hoe? En de foto’s plaatsen bij punt.nl valt mij toch een beetje tegen, voorlopig dan. Het zal dus wat karig worden wellicht, maar het gaat toch ook eigenlijk om het schrijven ‘an sich’, nietwaar? Een fijn weekend mét wat zon gewenst, beste lezers !!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl